زندگینامه حضرت آیت الله صدری (ره) -دریافت فایلpdf
این زندگینامه به قلم فرزند گرامیشان حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد صدری تهیه شده است.
مردی از روزگار ما کم شد که خدا را نشان و آیت بود
سیدی از سلاله نیکان شیعه ای پیرو امامت بود
چهره اش مهربان چو پیغمبر وارث خاتم نبوت (ص) بود
هم یداللهَ فوق ایدیـهم نام او برگرفته ز آیت بود
سینه اش پُر گشاده از ایمان سعة صدر او به غایت بود
او که استاد حوزة دین گشت با عمل راوی روایت بود
عالمی در لباس روحانـی دین اسلام را علامت بود
یک مبارز ، مجاهدی نستوه اهل تیزبینی و شجاعت بود
او به شاگردی مراجع رفت در عمل حامی ولایت بود
گره مشکلات وا می کرد اهل تدبیر و با درایت بود
اسوة زهد و پارسایی گشت مظهر عزت و کرامت بود
از بدی های دشمنان بگذشت طبع او شیوة مناعت بود
او به بخشندگی که شهرت داشت راه و رسمش ره مروت بود
او به پاکی چو کودکی می ماند تازه از مادرش ولادت بود
با همه مهربان و خوش برخورد چه صمیمی و با محبت بود
مجلس وعظ او صفایی داشت سخنانش همه نصیحت بود
عاشق سوره های قـرآنـی خواندنش بهترین تلاوت بود
----------------------------------------------------------
بسته رخت ازمیان ما مردی که به حق پرچم عدالت بود
رمضان بی تو سرد و غمگین است مسجد و منبرت عبادت بود
آیت الله صدری ما رفت رحلتش مثل یک شهادت بود
جای او در میان ما خالی است رفتنش داغ بی نهایت بود
شعر : حمیدرضا فاطمی ۱۳۸۷/۰۵/۰۴ هجری شمسی
(اگر تصاویر را ذخیره نمایید در اندازه بزرگ نمایش پیدا می کند)
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و اله الطاهرین و علی اهل بیته المعصومین
اینجانب سید یدالله صدری فرزند مرحوم حجت الاسلام و المسلمین آقا سید غلامرضا ابن ثقة الانام آقا سیدصدرالدین ابن سید السادات العظام آقا سید نصراله از سادات شاهرخی- متولد سال 1340 هجری قمری در خرم آباد در سن یازده سالگی مشغول به درس خواندن در مدرسه دولتی آن زمان شدم و در سال 1316 هجری شمسی دوره ابتدایی را تمام کردم .
زندگی بنده در زمان اختناق و دیکتاتوری رضاخان شروع شد و در کمال سختی می گذشت . در آن زمان خبری از حوزه های علمیه نبود و همه تعطیل شده بودند و من چون در خانواده ای روحانی رشد کرده بودم مایل به تحصیل حوزوی بودم . هرچه تفحص کردم کتاب جامع المقدماتی را تهیه کنم ممکن نبود. تا اینکه کتاب کهنه و مندرسی را به دست آوردم و به همراه بعضی از رفقا در خدمت مرحوم حجت الاسلام حاج سیدحیدر طاهری که از علماء خرم آباد و از شاگردان مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بودند صبح های زود مشغول به درس شدیم .بعضی اوقات هم تعطیل می شد . تا اینکه جنگ جهانی دوم شروع و اوضاع کشورهای ان روز به هم خورد و کشور ایران هم با رفتن رضاخان وضع دگرگونی پیدا کرد.
در این موقع حوزه های علمیه شروع به فعالیت کردند . ما هم روی علاقه ای که داشتیم جهت تحصیل به بروجرد رفتیم . دو سال در بروجرد اشتغال داشته و سپس بعد از آن که حضرت آیت اله بروجردی به قم رفتند ما هم مهاجرت نموده و به قم رفتیم . در حدود هشت سال در قم اشتغال داشته و بعد از آن که حوزه علمیه خرم آباد تشکیل شد و حضرت آیت اله کمالوند به خرم آباد آمدند در خرم آباد مشغول تحصیل و تدریس شدم و امور قسمتی از کارهای مدرسه در دست اینجانب بود . و بعد از فوت حضرت آیت اله کمالوند و مدتی که حضرت آیت اله مدنی در خرم آباد تشریف داشتند اداره امور حوزه با اینجانب بود و تا به حال مدیریت حوزه به عهده اینجانب است. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
الاحقر سید یدالله صدری
به گزارش ایکنا از لرستان، یکم مردادماه مصادف است با پانزدهمین سالگرد عروج ملکوتی آیتالله سیدیدالله صدری، مدیر فقید حوزه علمیه کمالیه خرمآباد و امام جماعت مسجد صاحبالزمان(عج) که به همین مناسبت با مروری بر کتاب «یادگار عمر» تألیف حجتالاسلام حمید عیدی به معرفی گوشهای از زندگانی و فعالیتهای این روحانی جلیلالقدر لرستانی میاندازیم.
آیتالله سیدیدالله صدری فرزند مرحوم آیتالله آقا سیدغلامرضا ابن آقا سیدصدرالدین از سلسله جلیله سادات منتسب به حضرت امام موسی بن جعفر(ع) است.
بیت مکرم ایشان از بیوت مقدس شهر خرمآباد و از دیرباز بهعنوان درگاه و مأوایی برای درماندگان بهشمار میآمده است و اعضای این خانواده همواره در رفع و رجوع امور دنیوی و دینی همشهریان خود بر میآمدهاند.
آیتالله سیدیدالله صدری در ۲۰ بهمن سال ۱۳۰۱ هجری شمسی مطابق با ۱۶ رجب در محله پشت بازار خرمآباد شش ماه بعد از رحلت والد گرامیشان در بیت علم و فضیلت دیده به جهان گشود.
آیتالله آقا سیدغلامرضا برجستهترین روحانی لرستان در عصر خود بهشمار میآمد. ایشان مجتهدی مسلم بود که به زهد و تقوا و پرهیزگاری شهره بود. این عالم زاهد هنگام وفات چیزی از مال دنیا را به جا نگذاشت، این در حالی بود که ایشان وصی بسیاری از متمکنین لرستان بود.
آیتالله صدری دوران طفولیت را تحت سرپرستی والده مکرمهشان و همچنین حمایت برادر بزرگترشان مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالله مصطفوی که از متنفذین لرستان و دارای سجایای اخلاقی والایی بود و از شاگردان مرحوم آیتاللهالعظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(مؤسس حوزه علمیه قم) بهشمار میرفت، سپری کرد و از بدو کودکی تحت تعالیم بیت مکرم پدری قرار گرفت و زمینههای آموزش دینی و اخلاقی ایشان مهیا شد تا اینکه در سن ۱۰ سالگی جهت انجام تحصیلات ابتدایی وارد دبستان دولتی شد و در سال ۱۳۱۶ ه.ش موفق به اتمام تحصیلات ابتدایی شد.
این زمان مقارن با حکومت رضاخان بود و بنابر سیاستهای ضددینی آن روزگار انجام بسیاری از فعالیتهای مذهبی ممنوع اعلام شده و بالطبع حوزههای علمیه ایران از فعالیت بازمانده بود و آقا سیدیدالله نوجوان که بنابر وضعیت خانوادگیاش علاقه وافری به تحصیلات حوزوی داشت برای تحصیل علوم دینی با مشکلات عدیدهای روبهرو شد.
وی پس از مرارت فراوان موفق میشود که کتاب جامعالمقدمات کهنهای پیدا کرده و به همراه چند تن از دوستانش نزد حاج آقا سیدحیدر طاهری(ره) و آقا سیدعلیاکبر رحیمی(ره) تحصیل علوم دینی را آغاز کند.
در اوایل دهه ۳۰ ایشان به همراه جمعی از اهالی لرستان به محضر آیتاللهالعظمی بروجردی(ره) در قم میرسند و خواستار راهاندازی حوزه علمیه خرمآباد میشوند که معظمله، مرحوم آیتالله کمالوند(ره) را مأمور تشکیل حوزه میکنند. در حوالی این سالها آیتالله صدری به خرمآباد بازمیگردد و در این حوزه تازه تأسیس به فعالیت میپردازد و نیز بخشی از امور حوزه را عهدهدار میشود.
پس از مدتی اداره حوزه علمیه خرمآباد بر عهده آیتالله صدری گذاشته میشود و ایشان تا آخر حیاتشان این مسئولیت را عهدهدار بودند.
مجهز کردن حوزه به تجهیزات رایانه، دستگاههای تایپ و تکثیر، تقاضا جهت فرش و سیستم صوتی مسجد جامع، رایزنی با برخی متمکنین جهت عمران و بازسازی ساختمان حوزه، بخش کوچکی از خدمات ایشان در سالیان مدیریتشان بود.
این عالم بزرگوار معتقد به سادهزیستی و مردمی بودن روحانیت بود و همواره به طلاب علوم دینی سفارش میکرد که از تلاش برای کسب ثروت غیرمتعارف و رسیدن به مقام دنیوی پرهیز کنند چه این اعمال باعث وهن جایگاه روحانیت میشود. آیتالله صدری معتقد بود ملبس شدن به لباس روحانیت باید دارای قاعدهای مشخص باشد و همواره از اینکه بعضی از طلاب بهصورت مقطعی لباس میپوشیدند رنج میبردند.
آیتالله سیدیدالله صدری سرانجام پس از ۸۶ سال زندگی پربرکت که مصداق آیه شریفه «جَعَلَنِی مُبارَکاً أَیْنَ ما کُنْتُ» بود، با کارنامهای درخشان و پس از عمری مجاهدت و تقوی و پرهیزگاری کمنظیر که در عصر حاضر به ندرت یافت میشود، در روز سهشنبه، اول مردادماه ۱۳۸۷ جهان فانی را وداع گفت و پیکر مطهر ایشان با حضور پرشور و گسترده اقشار مختلف مردم در قبرستان خضر خرمآباد به خاک سپرده شد.
انتهای پیام
برچسب ها: حوزه کمالیه خرم آباد ، آیت الله بروجردی ، زندگی نامه